Sielumaalaus hengellisessä ohjauksessa ja retriiteissä

Takaisin

(2,50 op)

Sisäinen maailma kaipaa joskus ilmaisua ja nähdyksi tulemista. Sielumaalaus on intuitiivista maalausta, joka tuo näkymätöntä näkyväksi. Maalaamisen avulla voi kuvata sitä, mitä on vaikea sanoa tai mitä ei tiedosta, jolloin ymmärrys ja hyväksyntä elämää, toisia ihmisiä ja itseämme kohtaan lisääntyy. Sielumaalausta voi hyödyntää henkisen ja hengellisen ohjauksen välineenä eri-ikäisten ihmisten yksilö- tai ryhmäohjauksissa, sekä toiminnallisena välineenä esimerkiksi retriiteillä.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus, Vapaan sivistystyön koulutustarjonta
Tehtäväalue: Sielunhoito, Usko ja spiritualiteetti, Muu, Elämänvaiheet ja hyvinvointi
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Lastenohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Perheneuvojat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: Aloitusjakso 22.-23.3.2025, lopetusjakso 4.-5.10.2025. Poitsilan kartano, Hamina. Etätapaamiset torstaisin klo 18-21: 10.4.2025, 15.5.2025, 28.8.2025, 11.9.2025.
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.10.2024
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Osaamistavoitteet: Osallistuja

  • osaa ohjata hiljaisen rukouksen kaltaisen maalaushetken
  • osaa ohjata maalausprosessia hienovaraisesti sekä teknisesti että sisällöllisesti
  • tunnistaa sisäisten, intuitiivisten impulssien merkityksen maalausprosessille ja niiden yhteyksiä elämänprosessiin
  • tuntee väriopin perusteita ja ohjaustilanteessa tarvittavan akvarellimaalauksen tekniikkaa

Lisätietoja: Maalaamme akvarellilla käyttäen märkää märälle tekniikkaa. Väreinä käytämme myrkyttömiä, nestemäisiä vesivärejä, joiden laadukas pigmentti tuo maalaukseen iloa. Aiempaa kokemusta maalaamisesta et tarvitse, opastus tekniikkaan tapahtuu koulutuksessa. Pitempään maalanneet ovat tervetulleita syventämään maalaamistaan. Retriiteillä ja ohjaamisessa ihminen voidaan nähdä kokonaisvaltaisesti. Sanojen ja puheen ohella toiminnalliset menetelmät ja hiljaisuus rikastuttavat kokemusta, vuorovaikutusta ja spiritualiteettia. Yhdessä, usein hiljaisuudessa maalatessa saamme kosketuksen siihen, mitä mieli ei tavoita, mutta sielu tunnistaa. Lähijaksojen ja etäpäivien lisäksi koulutukseen kuuluu välitehtävinä maalausta, omaa pohdintaa ja kirjallisia tehtäviä. Kouluttajana toimii taiteilija ja hengellisen kasvun ohjaaja Susanna Maria Kivistö.
Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: 270 €/lähijakso. Hiljaisuuden ystävien jäsenet ja jäsenyhteisöjen työntekijät saavat osallistumismaksuista -5% alennuksen.
Täysihoito: 180 €/lähijakso (1hh, talon liinavaattein).
Muut kustannukset: Materiaalimaksu 50 €.
Kustannusten lisätiedot: Laskutus kahdessa erässä. Hiljaisuuden Ystävät ry:n jäsenet ja yhteisöjäsenten edustajat saavat osallistumismaksuista -5% alennuksen.
Tiedustelut kustannuksista: toimisto@hiljaisuudenystavat.fi tai Susanna Erätuli 0500 500 520.
Tiedustelut sisältö: Susanna Erätuli, susanna.eratuli@hiljaisuudenystavat.fi, 0500 500 520.
Linkki kotisivulle: https://www.hiljaisuudenystavat.fi/
Toteuttaja: Hiljaisuuden Ystävät ry
Yhteistyökumppanit: STEP-opintokeskus
Arkistointitunnus: KK20240503083223KO001820