Sukupuolisensitiivinen työote ja moninaisuuden kohtaaminen seurakunnassa

​​Mitä on sukupuolisensitiivinen työote seurakunnassa? Koulutuksessa työyhteisö hankkii osaamista, miten sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen on luontevaa ja miten on hyvä toimia esimerkiksi leireillä, jotta toiminta olisi turvallisempaa kaikille.

Aihe Sisältö
Tehtäväalue: Kasvatus, Perhe ja parisuhde
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Muut
Lisätietoja: ​​Koulutus on suunnattu kaikille seurakunnan kohtaamistyötä tekeville työntekijöille (sekä myös esim. luottamushenkilöille tai vapaaehtoisille). Koulutus on räätälöitävissä myös kohdennettuna, vaikkapa rippikoulua tai perhetoimintaa ajatellen. Koulutuksen kesto esim. 3h tai 7h.

Koulutuksen sisältöä suunniteltaessa voidaan huomioida esim. seuraavia osaamistavoitteita:Osallistuja

• osaa soveltaa työssään sukupuolisensitiivistä työotetta
  • jäsentää omaa suhdettaan sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kysymyksiin
  • tuntee turvallisemman seurakunnan periaatteita ja osaa soveltaa niitä työssään

Kouluttajana toimii erityisnuorisotyönohjaaja, teol. yo Mio Kivelä.

Tiedustelut kustannuksista: Timo Tulisalo, timo.tulisalo@step.fi
Tiedustelut sisältö: Mio Kivelä, mio.kivela@gmail.com