Tarinoiden maa -ohjaajakoulutus

(1,50 op)

​Tarinoiden maa on sykäyttävän innostava toiminnallinen menetelmä lapsille ja aikuisille. Sen avulla voidaan käsitellä mieltä painavia asioita, tiimien ja työyhteisöjen dynamiikkaa, elävöittää hartauksia ja opetustilanteita tai käyttää sytykkeenä tarinoiden kerronnassa. Tarinoiden maata voidaan käyttää myös koulutyössä, maahanmuuttajatyössä ja vertaistukiryhmissä. Lisäksi menetelmä taipuu monenlaisiin luoviin ratkaisuihin. Ammattilaiset voivat hyödyntää menetelmää myös terapiatyössään. Menetelmän taustalla vaikuttavat kirjallisuus- ja leikkiterapia, vertaistuki, symbolityöskentely ja tulevaisuuden muistelu.

Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Kasvatus, Työelämätaidot, Verkko-osaaminen, vuorovaikutus ja viestintä
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Muut, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 1. jakso: 16.-17.3.2022 AitO-toimintakeskus, Kirjoniementie 15 33680 Tampere, muut jaksot (ks. lisätiedot).
Ilmoittautuminen viimeistään: 30.11.2021
Sähköposti-ilmoittautuminen: dyv.tampere@evl.fi
Ilmoittautumisen lisätiedot: Koulutus on valtakunnallinen ja sinne otetaan 18 osallistujaa. Osallistujilla tulee olla aiempaa ryhmänohjauskokemusta..
Osaamistavoitteet: Osallistuja osaa omassa työssään soveltaa Tarinoiden maa -menetelmää yksilö- ja ryhmätyöskentelyssä eri ikäisten kanssa. Osallistuja tuntee Tarinoiden maa -menetelmän taustan ja Tarinamaton perusteet.​​
Lisätietoja: ​​Koulutus tuottaa Tarinoiden maa -ohjaajan pätevyyden osallistujille, joilla on jo ennalta kokemusta yksilöiden ja ryhmien ohjaamisesta. ​​Menetelmän perusta ja teoriatausta opitaan toiminnallisten harjoitusten kautta yhdessä reflektoiden. Koulutus edellyttää omaehtoista teoriataustan opiskelua ja menetelmän kokeilua jaksojen välillä.

• Jokainen osallistuja toteuttaa itsenäisesti 1.jakson jälkeen oppimis- ja kehittämistehtävän omassa toimintaympäristössään. Ensimmäinen intensiivijakso 16.-17.3.22, AitO-toimintakeskus: Menetelmään tutustuminen ja taustateoriat, Monimuotoinen Tarinoiden maa-Kokeilevia sovelluksia (20 h).
  • 2.jakso: Kokeilevia sovelluksia, oppimistehtävä omassa toimintaympäristössä (10 h)
  • 3. jakso 11.5.2022 : Tampereen ev.lut.seurakuntayhtymä, Seurakuntien talo Näsilinnankatu 26.
  • Päätösjakso 11.5.22, Seurakuntien talo, Tampere: Oppimistehtävän reflektointi (10 h).

Tarinoiden maa ja Tarinamatto ovat rekisteröityjä tuotteita. Koulutuksen käytyäsi voit käyttää Tarinoiden maa- ohjaajan nimikettä.

Osallistumismaksu: 210 € koulutus + 20 € Tarinoiden maa -opaskirja. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.
Täysihoito: 1.jakso AitO-toimintakeskus: Omin liinavaattein 2hh 133,80€, 1hh 150,80€. Ateriapaketti ilman yöpymistä 110,60€. Hinnat sisältävät pienlaskutuslisän. Oikeus muutoksiin pidätetään.
Muut kustannukset: 3. jakson ruokailut omakustanteisesti. Koulutukseen osallistujalla on mahdollisuus tilata Tarinoiden maa-materiaalipaketti hintaan 350€+ postituskulut (sis.Alv).
Tiedustelut kustannuksista: Anne-Mari Mäkiniemi, anne-mari.makiniemi@evl.fi, puhelin 050 68076
Tiedustelut sisältö: anne-mari.makiniemi@evl.fi
Linkki kotisivulle: https://tampereenseurakunnat.fi/sivustot/tarinoiden_maa_-_etusivu
Aineistoa: https://tampereenseurakunnat.fi/files/40137/Tarinoiden_maa_-ohjaajakoulutus_esite.pdf