Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto – Kirkko 2026 seurakunnille

(180 osp)

​Oletko kiinnostunut palvelumuotoilusta omassa työssäsi? Haluaisitko tietää mitä seurakuntalaiset tarvitsevat ja vastata paremmin tarpeisiin? Minkälaisia lopputuloksia voisi syntyä moniammatillisesta työskentelystä? Onko sinulla idea, jonka toteuttamiseen kaipaat rohkaisua ja kannustusta? Palvelumuotoiluvalmennus voi olla kaipaamasi vastaus. Tule mukaan kehittämään seurakuntasi toimintaa ja palveluita!
Koulutuksen sisältö tukee seurakuntien strategian toteuttamista ja kirkon uudistumista.

Koulutuksen sisältö räätälöidään kunkin seurakunnan tarpeisiin. Ryhmä voidaan koota joko yhden tai useamman seurakunnan osallistujista.

Koulutustyyppi: Ammatillisten oppilaitosten koulutustarjonta
Tehtäväalue: Muu, Diakonia ja yhteiskunta, Hallinto ja talous, Johtaminen, Jumalanpalveluselämä ja julistus, Kansainvälisyys, monikulttuurisuus ja lähetys, Kasvatus, Kestävä kehitys ja ympäristö, Musiikki, Vapaaehtoistoiminta, Verkko-osaaminen, vuorovaikutus ja viestintä
Kohderyhmä: Hallinnon ja talouden työntekijät, Johtajat / lähijohtajat, Lastenohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Diakonit ja diakonissat, Kanttorit, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Viestintätehtävissä toimivat
Aika ja paikka: Alkaen 1.2.2022, kesto n. 1,5 v.
Ilmoittautuminen viimeistään: 17.12.2021
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja

• kehittää seurakunnan palveluita ja työmuotoja
  • hyödyntää uusia toimintamalleja työssään
  • jakaa hyviä käytäntöjä
  • osaa viestiä ja markkinoida seurakunnan työtä
  • on verkostoitunut ja tekee laaja-alaista yhteistyötä

Lisätietoja: ​Koulutuksen myötä suoritetaan arvostettu tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin se on osallistujille maksutonta. Koulutusohjelman kesto on noin 1,5 vuotta, lähiopintopäiviä on noin 10-12 kpl, jotka voidaan tilanteen vaatiessa toteuttaa myös etänä Teamsissa. Tutkinnon suorittamisesta 80 % tapahtuu työssä oppien ja 20 % tietopuolisessa koulutuksessa ja tutkinnon suorittamisessa. Käytössä on verkko-oppimisympäristö.

Tutkinto koostuu ns. pakollisesta osasta, joka on Proaktiivinen kehittäminen. Tämän lisäksi opiskelija valitsee kaksi näistä osista:

• tuotteistaminen tuotekehitystyössä
  • palvelumuotoilu tuotekehitystyössä
  • innovaattorina toimiminen
  • brändin rakentaminen

Koulutuksen järjestäjä on Verutum Oy, jonka kanssa Helsingin seurakuntayhtymä on tehnyt monta vuotta yhteistyötä palvelumuotoiluosaamisen kehittämisen saralla. Verutum huolehtii mm. tutkinnon henkilökohtaistamisesta ja opiskelijoiden ohjauksesta. Mukana on myös oppisopimustoimisto, joka valvoo, että työssäoppiminen tapahtuu. Opiskelija hankkii itselleen työpaikkaohjaajan, joka tulee ja opastaa, sekä arvioi työssä oppimista.

HUOM! Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Työelämän ammatillisissa tutkinnoissa (näyttötutkinnot) ei ole perinteisiä opintopisteitä. Osaamispisteitä kertyy koulutuksen aikana myös omasta työstä kaiken aikaa, sekä koulutusta ja työtä yhdistelemällä.

Osallistumismaksu: Oppisopimuskoulutus, ei maksua
Täysihoito:
Tiedustelut kustannuksista: Jouni Vilkko, Verutum Oy, jouni.vilkko@verutum.fi, 041 452 9268
Tiedustelut sisältö: Jouni Vilkko, Verutum Oy, jouni.vilkko@verutum.fi, 041 452 9268
Linkki kotisivulle: https://verutum.fi/yleista-tietoa-koulutuksista/koulutusesimerkit/kirkon-palvelumuotoiluvalmennukset/
Toteuttaja: Verutum Oy
Yhteistyökumppanit: Helsingin seurakuntayhtymä, Helsingin hiippakunta