Valmentaudu eläkkeelle

(0,50 op)

​Eläkkeelle siirtymisen kysymyksiä ei kannata pohtia yksin. Yhdessä toisten kanssa keskustellessa ajatukset kirkastuvat ja eläkkeelle jäämiseen liittyvä tieto auttaa jäsentämään käytännön kysymyksiä ja ratkaisuja.

Eläkkeelle siirtyminen on suuri askel ja siksi siihen kannattaa paneutua jo ennakolta. Tässä koulutuksessa tätä merkittävää ja laaja-alaista elämänmuutosta tarkastellaan yhdessä samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Tule löytämään valmiuksia ja voimavaroja kohdata tuleva muutos!

Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Työelämätaidot, Työsuojelu ja -hyvinvointi
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Johtajat / lähijohtajat, Kanttorit, Kirkkoherranviraston työntekijät, Kirkonpalvelustyö (suntiot ja vahtimestarit), Lastenohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Hallinnon ja talouden työntekijät, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Viestintätehtävissä toimivat, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Hautaustoimen- ja puutarhatyöntekijät, Keittiötoimen työntekijät, Kiinteistötoimen työntekijät
Aika ja paikka: 24.-25.11.2022, Holiday Club, Tampereen kylpylä
Ilmoittautuminen viimeistään: 3.11.2022
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja

• hahmottaa eläkkeelle siirtymisen monenlaiset vaikutukset elämässään ja kykenee käsittelemään muutosta hallitusti
Lisätietoja: ​Koulutukseen sisältyy omaa elämäntilannetta sanoittava ennakkotehtävä. Koulutus toteutetaan yhdistämällä alustuksia sekä prosessointia ryhmäkeskusteluissa sekä toiminnallisesti työskennellen. Tietopaketti eläkkeelle siirtymisen käytännön kysymyksistä kuuluu koulutuksen sisältöihin.
Osallistumismaksu: Kirkkopalvelujen jäsenseurakuntien ja -järjestöjen työntekijät 290 € muut 360 €
Täysihoito: Osallistumismaksu sisältää ohjelman mukaiset ruokailut. Majoituksesta osallistuja vastaa itse.
Kustannusten lisätiedot: Holiday Club Tampereen kylpylästä on varattu huonekiintiö. Huonevaraukset ja tiedustelut p. 0300 870 923, ryhmat@holidayclub.fi. Kiintiövaraukset tulee tehdä 24.10. mennessä.
Tiedustelut kustannuksista: koulutukset@seurakuntaopisto.fi
Tiedustelut sisältö: Marjaana Kanerva, marjaana.kanerva@seurakuntaopisto.fi, 0400-811897 1.8.2022 alkaen Hanna Pulkkinen, hanna.pulkkinen@seurakuntaopisto.fi
Linkki kotisivulle: https://www.seurakuntaopisto.fi/
Toteuttaja: Kirkkopalvelut/Seurakuntaopisto