Vapaaehtois- ja yhteisötoiminta

(0,50 op)

Miten vahvistaa osallisuuden edistämistä vapaaehtoistoiminnassa ja diakonisessa yhteisötyössä? Tutustut vapaaehtoistoiminnan kehittämisen polku -työkaluun ja kuulet kokemuksia diakonisesta yhteisötoiminnasta.

Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Vapaaehtoistoiminta, Diakonia ja yhteiskunta
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Muut
Aika ja paikka: 8.-9.11.2022, Jyväskylän kristillinen opisto
Ilmoittautuminen viimeistään: 7.10.2022
Ilmoittautumisen lisätiedot: Ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä.
Osaamistavoitteet: ​​Osallistuja ymmärtää vapaaehtoistoiminnan johtamisen perusteita ja osaa soveltaa vapaaehtoistoiminnan kehittämisen polku -työkalua omassa työssään. Osallistuja tiedostaa seurakuntien yhteisötoiminnan edistämisen keskeisiä elementtejä.
Lisätietoja: ​​Koulutuksessa tarkastellaan vapaaehtoistoiminnan johtamista, vapaaehtoisten ohjaamista ja esitellään vapaaehtoistoiminnan kehittämisen polku -työkalu. Samalla käsitellään vapaaehtoistoiminnan ajankohtaisia linjauksia evankelis-luterilaisessa kirkossa. Kouluttajana johtava vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Lauri Anttila, Töölön seurakunta.
Toisena päivänä käydään läpi matalan kynnyksen diakonisen yhteisötoiminnan kehittämisen kokemuksia. Kouluttajana johtava diakoniatyöntekijä Jukka-Pekka Vaittinen, Hyvinkään seurakunta. Koulutus sisältää ennakkotehtävän.
Täysihoito: Majoitushintana on 2hh 40€/hlö/yö ja 1hh 60€/hlö/yö. Oikeus muutoksiin pidätetään.
Tiedustelut kustannuksista: Katriina Holma, toimisto@jko.fi, 014 334 8000
Tiedustelut sisältö: Tiina Mennala, tiina.mennala@jko.fi, 044 752 2776