Varhaisen kirkon aarteet

(0,70 op)

​Kristillinen usko on peräisin Jeesukselta ja hänen apostoleiltaan. Nykymaailmassa yhä kirjavampia ja joskus keskenään ristiriitaisia oppeja, ajatuksia ja käytäntöjä nimitetään kristillisiksi. Mikä oli varhaisen ja jakaantumattoman kirkon usko? Tunnustammeko ja tunnemmeko sitä itse?

Tule mukaan tutustumaan jakamattoman kirkon aarreaittaan ja ammentamaan siitä hengellistä rakentumista sekä vastauksia moniin kysymyksiin moninaisena aikanamme.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Raamatun tulkinta ja käyttö
Kohderyhmä: Opiskelijat, Papit, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Diakonit ja diakonissat
Aika ja paikka: 22.-24.3.2024 Suomen Raamattuopisto, Kauniainen
Ilmoittautuminen viimeistään: 20.3.2024
Osaamistavoitteet: ​Kurssin jälkeen osallistuja

• tuntee jakamattoman kirkon kirkkoisiä ja -äitejä ja heidän ajatteluaan
  • tunnistaa varhaisesta kirkosta peräisin olevia ajatuksia ja käytäntöjä ja soveltaa niitä opetuksessaan
  • tuntee uskontunnustusten ja klassisen kristillisen opinmuodostuksen varhaisia vaiheita ja ymmärtää sen merkityksen
Lisätietoja: ​Koulutuksessa kurkistamme varhaisen kirkon ekumeeniseen aarrearkkuun ja olemme kirkon ikuisten totuuksien äärellä. Pohdimme varhaisen kirkon opettajien mukana muun muassa sitä, millainen käsitys jakamattoman kirkon aikana oli Jumalasta ja Raamatusta, mitä opetettiin kirkosta ja sakramenteista ja miksi muotoiltiin esimerkiksi uskontunnustukset ja oppi Pyhästä Kolminaisuudesta. Pohdimme, miten luterilainen kirkko näkee itsensä jakautumattoman kristillisen uskon jatkajana.
Osallistumismaksu: 46,00 €
Täysihoito: Täysihoito majoituksesta riippuen 89,00-170,00 €.
Muut kustannukset: Ateriapaketti 40,00 € (ei sisällä aamiaista ja iltapalaa). Ruoka- ja kahvilippuja myydään erikseen muualla majoittuville ja päiväkävijöille.
Tiedustelut kustannuksista: Suomen Raamattuopiston vastaanotto, info@sro.fi, p. 09 5123 910
Tiedustelut sisältö: Jussi Seppälä, jussi.seppala@sro.fi p. 050 381 4288
Linkki kotisivulle: https://raamattuopisto.fi/