Vastuunkantajaretriitti 2022

(0,75 op)

​Vastuunkantajaretriitti on tarkoitettu kaikille seurakunnissa vastuuta kantaville; työalasta vastaavat/johtavat, kirkkoherrat, työntekijät ja vapaaehtoiset, joilla on vastuulla ryhmiä tai toimintoja. Seurakuntaa kannustetaan lähettämään tiimejä /pareja, joissa mukana myös vapaaehtoinen / vapaaehtoisia.

Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Spiritualiteetti
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Johtajat / lähijohtajat, Kanttorit, Lastenohjaajat, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Viestintätehtävissä toimivat
Aika ja paikka: 10.-13.10.2022
Ilmoittautuminen viimeistään: 2.9.2022
Ilmoittautumisen lisätiedot: lapua.tuomiokapituli@evl.fi
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja tuntee Jeesuksen julistaman Jumalan valtakunnan eli missionaarisen seurakunnan perustekijät, ymmärtää ulospäin suuntautuvan seurakuntatoiminnan merkityksen ja osaa suunnata seurakuntaa yhteisölliseen hengellisyyteen, Jumalan kuuntelemiseen ja kohtaamiseen, armolahjojen käyttöön ja yhteiseen rukoukseen sekä niiden tavoittamiseen, jotka eivät ole seurakunnan jäseniä.
Lisätietoja: ​​Kieli: Suomi ja englanti. Kaikki puheet käännetään suomeksi.Koulutus ei ole hiljaisuuden retriitti. Osallistujalla on mahdollisuus tutustua, miten Englannin kirkon New Wine verkoston seurakuntien työ toteutuu, kun sitä johdetaan seurakuntalaisten ja työntekijöiden lahjat huomioiden, omaan kontekstiin sopivasti sekä Jumalan läsnäolosta ja rukouksesta liikkeelle lähtien.

Kouluttajina vieras / vieraat Englannin Anglikaanikirkosta sekä hiippakuntasihteerit Jukka Jämsén Lapuan hiippakunnasta ja Anssi Nurmi arkkihiippakunnasta.

Mikäli seurakunnasta osallistuu muu kuin työsuhteessa toimiva henkilö, hänen on ilmoittautuessa osoitettava, että on retriitissä seurakunnan lähettämänä (esim. työntekijän kanssa keskusteltu ja työntekijän yhteystiedot löytyvät ilmoittautumisesta).

Retriitti on avoin myös muualta osallistuville – ensisijaisuus Lapuan hiippakunnasta ja arkkihiippakunnasta tuleville.

Toteuttaja: Lapuan hiippakunta ja Turun arkkihiippakunta
Yhteistyökumppani: Englannin ja Suomen New Wine -verkostot

Kieli: Suomi Englanti
Osallistumismaksu: 370€ / 2hh (405€ / 1 hh. Tarjolla vain jos huoneita riittää). Talon liinavaatesetti 15€.
Täysihoito: Kustannukset ovat kokonaisuudessaan kohdassa Osallistumismaksu.
Tiedustelut kustannuksista: lapua.tuomiokapituli@evl.fi
Tiedustelut sisältö: jukka.jamsen@evl.fi, 0400 945 120