Kristillinen toipumistyö (Krito-työ) ryhmänohjaajakoulutus

(0,50 op)

​​Krito-ryhmä on sielunhoidollinen vertaisryhmä. Sen menetelmät ovat omasta elämästä kertominen, toisten kuunteleminen ilman neuvomista, kirjoittaminen ja rukous. Ryhmän säännöt mahdollistavat turvalliset raamit kokoontumiselle. Valmiit ryhmämateriaalit luovat rungon toiminnalle. Ryhmänvetäjä on samalla myös ryhmän jäsen. Krito-ryhmä toimii seurakunnan yhteydessä.

Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Sielunhoito
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Papit, Muut
Aika ja paikka: 11.-12.8 2022 Lohja, Vivamon leiri- ja kurssikeskus
Ilmoittautuminen viimeistään: 29.7.2022
Sähköposti-ilmoittautuminen: vivamo@sana.fi
Ilmoittautumisen lisätiedot: Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse seuraavat tiedot: nimi, osoite, puh.nro, ammattinimike, ruokavalio, majoitus 1-heng. vai 2-heng. huoneessa.
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja osaa suunnitella, toteuttaa ja käynnistää Krito-työn omassa seurakunnassaan.
Lisätietoja: ​​Koulutuksen teemat: kristillinen toipumisryhmä sielunhoidon välineenä, Krito-ryhmän säännöt toipumisen tukena, ryhmänohjaajan rooli ja tehtävät, kristillinen toipumistyö osana seurakunnan sielunhoitotyötä, työskentely Krito-ryhmässä.
Kurssi sisältää luentoja, ryhmäharjoituksen ja purkamisen (yht. 15,5 h). Itsenäisenä työskentelynä tutustuminen kirjoihin: Toiveena sisäinen paraneminen (Mirja Sinkkonen, Paula Tähtinen – Karas-Sana Oy 2006) ja Lupa tuntea (Mirja Sinkkonen, Paula Tähtinen – Kirjapaja 2009) sekä Matka valoon – kriisistä voi toipua (Ulla Halttunen, Paula Tähtinen – Karas-Sana Oy 2014).

Koulutuksen jälkeen on mahdollista jatkaa sielunhoidon teemoja käsittelevään Krito-konferenssiin, johon oma erillinen ilmoittautuminen, tiedot www.krito.fi

Osallistumismaksu: 75
Täysihoito: 96 (Oikeus muutoksiin pidätetään)
Kustannusten lisätiedot: Täysihoitoon sisältyvät liinavaatteet (hintamuutokset mahdollisia). Huom. peruutus 7 pv ennen, muuten osa maksusta peritään.
Tiedustelut kustannuksista: Vivamon leiri- ja kurssikeskus, vivamo@sana.fi, puh. 020 768 1760
Tiedustelut sisältö: Merja Lehtinen, merja.lehtinen@sana.fi, 040 778 2863
Linkki kotisivulle: http://www.kansanraamattuseura.fi/krito