Kuule ja kysy Kirkon ympäristödiplomista -webinaarisarja

Takaisin

(0,25 op)

​​​Kirkon ympäristödiplomi on sertifiointijärjestelmä ja työkalupakki, joka auttaa seurakuntia kantamaan ympäristövastuuta ja kehittämään toimintaansa ympäristön kannalta kestävämmäksi. Kirkkohallitus järjestää kevätkaudella 2024 seitsemän webinaaria, joissa voi tutustua diplomin eri lukuihin ja kysyä ympäristödiplomin toteutuksesta.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Kestävä kehitys ja ympäristö, Hallinto ja talous, Hautauspalvelut, Kasvatus, Kirkonpalvelustyö, Verkko-osaaminen, vuorovaikutus ja viestintä
Kohderyhmä: Hautaustoimen- ja puutarhatyöntekijät, Johtajat / lähijohtajat, Hallinnon ja talouden työntekijät, Kiinteistötoimen työntekijät, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Diakonit ja diakonissat, Opiskelijat, Keittiötoimen työntekijät, Kirkonpalvelustyö (suntiot ja vahtimestarit), Kirkkoherranviraston työntekijät, Uudet työntekijät, Viestintätehtävissä toimivat, Papit
Aika ja paikka: Verkkokoulutus kevään 2024 aikana, seitsemän kertaa, tiistaisin klo 15-16.
Ilmoittautuminen viimeistään: 22.1.2024
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Osaamistavoitteet: ​​Osallistuja tuntee kirkon ympäristödiplomin perusteet, vaatimukset ja sunnitteluprosessin ja osaa soveltaa tätä seurakunnan ympäristödiplomin valmistelussa ja ympäristöjärjestelmän kehittämisessä.
Lisätietoja:

​Webinaari on tarkoitettu seurakuntien ympäristövastaaville ja työntekijöille, diplomin auditoijille, luottamushenkilöille ja kaikille, jotka haluavat tutustua ympäristökäsikirjan sisältöön ja suosituksiin.

​Webinaareissa on mukana kunkin aiheen asiantuntijoita ja kussakin myös yhteiskunnan ja kestävän kehityksen asiantuntija Ilkka Sipiläinen.  

Alla alustava aikataulu, muutokset mahdollisia

  • Tiistai 23.1.2024 klo 15-16.   Näin pääset alkuun: Kirkon diplomin hakeminen ja järjestelmä yleisesti. Johdanto ympäristödiplomiin - aiheena kirkon ympäristöjärjestelmä, päätöksenteko ja muut siihen liittyvät kysymykset. Ilkka Sipiläinen ja asiantuntijana maankäyttöpäällikkö Harri Palo Kirkkohallituksesta.
  • Tiistai 30.1.2024 klo 15-16. Toiminta ja talous. Asiantuntijana talouspäällikkö Riitta Kukkohovi-Colpaert (Muhoksen seurakunta).
  • Tiistai 6.2.2024 klo 15-16 Ympäristökasvatus kirkon ympäristödiplomissa. Webinaarin aikana tutustutaan diplomin ympäristökasvatusta käsittelevään lukuun, ideoihin ja vaatimuksiin. Asiantuntijana Kirkkohallituksen kasvatuksen asiantuntija Ville Kämäräinen.
  • Tiistai 13.2.2024 klo 15-16. Ruoka ja keittiöt. Asiantuntijana ruokapalvelu ja siivouspäällikkö  Jaana Kujala (Seinäjoen seurakunta).  
  • Tiistai 5.3.2024 klo 15-16. Jätehuolto ja kiertotalous.
  • Tiistai 12.3.2024 klo 15 – 16 Energia ja kiinteistöt. Asiantuntijana yliarkkitehti Edla Mäkelä Kirkkohallituksesta
  • Tiistai 19.3.2024 klo 15–16 Seurakuntien metsät. Myös tietoa metsäsuunnitelman kilpailutusohjeista.  Asiantuntijana maankäyttöpäällikkö Harri Palo.  
  • Tiistai 19.3. 2024 klo 17–18 Luottamushenkilöille oma tietoisku ympäristödiplomista/Ilkka Sipiläinen ja Harri Palo
  • Tiistai 26.3.2024 klo 15 – 16 Ympäristöviestintä. Asiantuntijoina Turun ja Kaarinan yhtymän viestinnän asiantuntija Minna Vesanto  ja viestintäasiantuntija Ulla Ala-Ketola (Suomen ympäristökeskus SYKE).
  • Tiistai 9.4.2024 Hautausmaat ja viheralueet. hautaustoimen päällikkö, puutarhaneuvos Risto Lehto (Helsingin seurakuntayhtymä)   

Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: Koulutus on ilmainen.
Tiedustelut sisältö: Asiantuntija Ilkka Sipiläinen, Kirkkohallitus, ilkka.sipilainen@evl.fi, p. 040 544 1158
Linkki kotisivulle: https://evl.fi/plus/yhteiskunta-ja-kirkko/kestava-kehitys/kuule-ja-kysy-kirkon-ymparistodiplomista/
Aineistoa: https://evl.fi/ymparistodiplomi
Toteuttaja: Kirkkohallitus – Diakonia ja yhteiskunta