Lähetys ja kansainvälinen diakonia

Koulutus järjestetään Centria-ammattikorkeakoulun kampuksella Kokkolassa. Lähiopetuspäivät ovat 28.-29.1.2021, 18.-19.3.2021 ja 8.-9.4.2021. Koulutus kuuluu Centrian yhteisöpedagogikoulutukseen vapaasti valittavana opintoja ja tarjotaan myös avoimen ammattikorkeakoulun kautta täydennyskoulutuksena. Koulutukseen kuuluu lähetyssihteerin tai lähetyksen ja kansainvälisen työn ohjaajan työhön tutustuminen seurakunnassa. Koulutukseen voidaan mahdollisesti liittää opintomatka Nepaliin keväällä tai syksyllä 2021, ja opintomatkalla voi korvata osan koulutuksen tehtävistä. Lähiopetukseen kuuluu lähetyksen ja kansainvälisen diakonian asintantijoiden vierailuluentoja.

Koulutustyyppi: Korkeakoulujen koulutustarjonta
Tehtäväalue: Kansainvälisyys, monikulttuurisuus ja lähetys
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Opiskelijat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Aika ja paikka: 28.1.-9.4.2021 Kokkola
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.12.2020
Sähköposti: vesa.nuorva@centria.fi
Ilmoittautumisen lisätiedot: Koulutusalapäällikkö Vesa Nuorva, puh. 0444492640
Osaamistavoitteet:

Opiskelija ymmärtää kirkon lähetystehtävän teologisen merkityksen ja tuntee kansainvälisen diakonian perustavat lähtökohdat.
Opiskelija osaa hoitaa seurakunnan lähetykseen ja kansainväliseen diakoniaan liittyviä käytännöllisiä ja hallinnollisia tehtäviä sekä ohjata lähetyksen ja kansainvälisen diakonian vapaaehtoistoimintaa. Opiskelija tutustuu seurakunnan kansainväliseen toimintaan lähetyssihteerin tai lähetyksen ja kansainvälisen työn ohjaajan opastuksella.

Opintojakson suorittaminen antaa kirkon säädöskokoelman säädöksen nro 124 määrittelemän kelpoisuuden toimia seurakunnan lähetyssihteerin sekä lähetyksen ja kansainvälisen työn ohjaajan virassa.

Lisätietoja: Sisältö: Lähetystyön teologiset perusteet ja uusimmat linjaukset, kansainvälinen diakonia seurakunnan tehtäväkentässä, maailmantalouden vääristymät ja kehitysmaat, kulttuurien kohtaaminen ja uskontodialogi, paikallisseurakunta ja lähetystyö, lähetystyön tulevaisuuden näkymiä. ​
Osallistumismaksu: Koulutus on maksuton.
Täysihoito: Koulutukseen ei kuulu täysihoitoa.
Muut kustannukset: Matka-, ruoka- ja majoituskustannukset, mahdollinen opintomatka (ei pakollinen)
Tiedustelut kustannuksista: vesa.nuorva@centria.fi
Tiedustelut sisältö: vesa.nuorva@centria.fi