Nuorten mielen hyvinvoinnin tukeminen rippikoulussa

(1,50 op)

Miten rippikoulussa pärjätään erilaisten mielenterveyden haasteiden kanssa? Millaisten käytännön toimintatapojen kautta tuetaan nuorten rippikoululaisten mielen hyvinvointia? Tässä koulutuksessa opit ohjaamaan turvallista ja kannattelevaa rippikoulua.​

Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Kasvatus, Sielunhoito
Kohderyhmä: Papit, Nuorisotyönohjaajat
Aika ja paikka: 15.-17.3.2021 Järvenpää, Seurakuntaopiston kampus
Ilmoittautuminen viimeistään: 1.2.2021
Osaamistavoitteet:

Osallistuja osaa edistää nuorten mielen hyvinvointia rippikoulussa.

Osallistuja osaa kohdata ja tukea rippikoulussa nuoria, joilla on mielenterveyden haasteita.

Lisätietoja:

Koulutuksessa tarkastelet kokonaisvaltaisesti mielen hyvinvoinnin tukemista rippikoulussa. Mielen hyvinvoinnin edistämisen toimintatavat tukevat kaikkia nuoria kasvussa kohti aikuisuutta. Lisäksi perehdyt taitoihin, joiden avulla voit toimia vaativissa tilanteissa viisaasti: kohdata mielenterveyden häiriöitä sekä kriisitilanteita. Näitä kaikkia katsotaan seurakunnan työntekijän ja rippikoulun näkökulmista jäsentäen, millaisia tekoja ja valintoja omassa työssä ja seurakunnassa voi tehdä nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi.Koulutukseen sisältyy orientoiva ennakkotehtävä ja yksi lähiopetusjakso. Ennakkotehtävässä tutustutaan materiaalin kautta mielenterveyttä edistäviin tekijöihin sekä kartoitetaan oman paikkakunnan nuoria auttavaa verkostoa. Tehtävä jaetaan muille koulutuksen osallistujille ja kouluttajat antavat siitä sähköpostitse palautetta.

Täysihoito: Täysihoito 2 hengen huoneessa 157 €
Kustannusten lisätiedot: Täysihoito 1 hengen huoneessa 187 €. Pelkkä ateriapaketti 35 €. Erityisruokavalioiden lisähinnasta tiedustelut koulutus@lastenjanuortenkeskus.fi. Lisähinta ei koske gluteiinitonta, laktoositonta, eikä kasvisruokavalioita.
Tiedustelut kustannuksista: koulutus@lastenjanuortenkeskus.fi, 040 018 2278
Tiedustelut sisältö: Sanna Jattu, sanna.jattu@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 105 072
Linkki kotisivulle: http://www.lastenjanuortenkeskus.fi/
Aineistoa: http://koulutukset.lastenjanuortenkeskus.fi/koulutukset/nuorten-mielen-hyvinvoinnin-tukeminen-rippikoulussa/