Odotuksen sävyt -ohjaajakoulutus

Takaisin

​​Ohjaajakoulutuksessa opit uuden menetelmän tukea perheitä jo ennen vauvan syntymää. Odotuksen sävyt -vertaistukiryhmissä odottajat käsittelevät elämänmuutokseen liittyviä tunteita ja ajatuksia luovien harjoitusten ja keskustelun kautta. Tavoitteena on vahvistaa perheen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Aihe Sisältö
Tehtäväalue: Perhe ja parisuhde
Kohderyhmä: Lastenohjaajat, Papit, Perheneuvojat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat
Lisätietoja: ​​Koulutuksessa valmistaudutaan ohjaamaan lasta odottaville perheille tarkoitettuja Odotuksen sävyt -ryhmiä.

Odotuksen sävyt on teologi (TT), taidepedagogi Johanna Vilja-Mantereen kehittämä odottajille suunnattu vertaistukiryhmä, joka sisältää 6-7 tapaamista. Ryhmä on suunniteltu erityisesti ensimmäistä lastaan odottaville.

Vertaistukiryhmän tavoitteena on tukea sekä odottajan että syntyvän vauvan – ja sitä kautta koko perheen – hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Ryhmä perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen, mutta ryhmässä kunnioitetaan osallistujien omaa hengellisyyttä / henkisyyttä. Tapaamiset ovat noin kahden tunnin mittaisia, ja niissä käytetään luovia menetelmiä ja mielikuvaharjoituksia. Vertaistukiryhmä on lähtökohtaisesti lähiryhmä, mutta se on tarvittaessa muokattavissa etänä toteutettavaksi.

Ohjaajakoulutuksessa tutustutaan toiminnallisesti Odotuksen sävyt -materiaaliin ja vertaistukiryhmän työskentelyihin. Lisäksi työstetään odotus- ja vauva-aikaan liittyviä käsityksiä ja kysymyksiä.

Koulutuksen laajuus on 2-3 päivää.

Tiedustelut kustannuksista: Aino-Elina Kilpeläinen, aino-elina.kilpelainen@step.fi, 044 357 9916
Tiedustelut sisältö: Aino-Elina Kilpeläinen, aino-elina.kilpelainen@step.fi, 044 357 9916
Linkki kotisivulle: https://seurakunnille.step.fi/
Toteuttaja: STEP-koulutus