Raamatunopetusakatemia

Takaisin

(9 op)

​​Raamatunopetusakatemian tarkoitus on rohkaista kirkkomme työntekijöitä pitämään raamattutunteja ja raamattuluentoja sekä hankkimaan uutta osaamista Raamatun käyttämiseen saarnoissa ja muissa hengellisissä puheissa. Koulutus sisältää sekä retoriikan opetusta että opetusta Raamatun opettamisen erityispiirteistä.

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Kirkon täydentävä koulutus
Tehtäväalue: Raamatun tulkinta ja käyttö
Kohderyhmä: Papit, Diakonit ja diakonissat, Nuorisotyönohjaajat, Opiskelijat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat
Aika ja paikka: Kauniaisissa Suomen Raamattuopistossa 15.-17.9.2023, Ryttylässä Kansanlähetysopistossa 2.-4.2.2024 ja Lohjalla Vivamossa 17.-19.5.2024
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.5.2023
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Osaamistavoitteet: ​​Osallistuja

  • osaa arvioida omien puheittensa hyviä ja huonoja puolia
  • tunnistaa antiikin retoriikan perusteet ja osaa käyttää niitä
  • oppii rakentamaan raamatunopetuskokonaisuuden ja liittämään tekstin sekä aikahistoriaan että kuulijoiden elämään
  • harjaantuu puhetaidossa niin, että osaa avata Raamatun tekstiä nykyaikaisella tavalla
Lisätietoja: ​​Koulutukseen sisältyy kolme viikonloppua sekä kuusi yhden maanantaipäivän lähijaksoa. Jokainen osallistuja pitää yhden harjoitusraamattuopetuksen. Niistä käytävä keskustelu on tärkeä oppimisprosessi. Luennot sisältävät sekä puhetaitoon että Raamatun opettamisen erityispiirteisiin liittyviä teemoja. Koulutuksen aikana referoidaan viisi kirjaa, joiden aihepiireinä ovat: Raamatun sisältö ja sanoma, kristillisen opin pääkohdat, puhetaito sekä apologetiikka.

Ensimmäinen koulutusiviikonloppu pidetään Kauniaisissa Suomen Raamattuopistossa 15.-17.9.2023, toinen Ryttylässä Kansanlähetysopistossa 2.-4.2.2024 ja kolmas Lohjalla Vivamossa 17.-19.5.2024. Lisäksi koulutuksen aikana on kuusi maanantaipäivän (klo 9-17) koulutusta Helsingin seudun seurakunnissa.

Pääkouluttajana toimii TT Eero Junkkaala. Koulutusta suunnittelemassa ovat hänen lisäkseen toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen (SRO), päätoimittaja Leif Nummela (SEKL) ja koulutusjohtaja Mikko Matikainen (KRS). Luennoitsijoina toimii useita seurakuntapappeja, yliopiston opettajia sekä kristillisten järjestöjen työntekijöitä.

Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: 300,00 €
Täysihoito: Suomen Raamattuopistossa täysihoito majoituksesta riippuen 89,00-170,00 €. Ateriapaketti 38 € (ei sisällä aamiaista ja iltapalaa). Ruoka- ja kahvilippuja myydään erikseen muualla majoittuville ja päiväkävijöille.
Muut kustannukset: Ryttylän täysihoitohinta alk. 95,00 €, Vivamon täysihoitohinta alk. 174,00€ (arviot)
Kustannusten lisätiedot: Ryttylä: https://kansanlahetys.fi/ Vivamo: https://kansanraamattuseura.fi/
Tiedustelut kustannuksista: Suomen Raamattuopiston vastaanotto, info@sro.fi, p. 09 512 3910
Tiedustelut sisältö: Eero Junkkaala, p. 050 583 6047, eero.junkkaala@sro.fi
Linkki kotisivulle: https://raamattuopisto.fi/
Aineistoa: https://raamatunopetusakatemia.fi/
Toteuttaja: Suomen Raamattuopisto
Yhteistyökumppanit: Kansan Raamattuseura ja Suomen ev.lut. Kansanlähetys
Arkistointitunnus: KK20220427070034KO001039