Rippikoulu osana diakonian viranhaltijan työtä

(0,50 op)

Rippikoulu on mahdollisuus elää todeksi diakoniaa nuorten ja heidän perheidensä kanssa. Tässä koulutuksessa otat haltuun rippikoulusuunnitelman avainkohdat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja vahvistat ammattitaitoasi toimia nuorten kanssa.

Koulutustyyppi: Kirkon ajankohtaiskoulutus
Tehtäväalue: Kasvatus
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat
Aika ja paikka: 7.-8.4.2022, Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus
Ilmoittautuminen viimeistään: 10.3.2022
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja

• tuntee rippikoulun tavoitteet ja perusperiaatteet sekä osaa soveltaa niitä erilaisissa toimintaympäristöissä.
  • osaa hyödyntää diakonian ammatillista osaamistaan rippikoulussa.
Lisätietoja: ​Koulutuksessa syvennytään Suuri ihme -rippikoulusuunnitelmaan, rippikoulun toiminta-ajatukseen ja tavoitealueisiin. Pohdimme rippikoulutyön erityispiirteitä, kuten rippikouluikäisten kohtaamista, tiimityötä sekä isosten ohjaamista. Tarkastelemme, miten diakonian osaamista voi hyödyntää rippikoulussa liittyen esimerkiksi ulkopuolisuuden ehkäisemiseen, kohtaamiseen, vapaaehtoisuuteen ja palveluun.

Ennen koulutuksen lähipäiviä tutustutaan uuteen rippikoulusuunnitelmaan ja pohditaan omia rippikouluun liittyviä tunteita ja kokemuksia. Koulutuksen kontaktiopetuspäivissä työskennellään sellaisilla tavoilla, joita voit soveltaa omissa rippikoulutyöskentelyissäsi.

Täysihoito: Täysihoito 2 hengen huoneessa 83 €.
Kustannusten lisätiedot: Pelkkä ateriapaketti 22 €. Täysihoito 1 hh 103 €. Erityisruokavalioiden lisähinnasta tiedustelut koulutus@lastenjanuortenkeskus.fi. Lisähinta ei koske gluteiinitonta, laktoositonta, eikä kasvisruokavalioita.
Tiedustelut kustannuksista: Jaakko Niiles, jaakko.niiles@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 105072
Tiedustelut sisältö: Jaakko Niiles, jaakko.niiles@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 105072
Linkki kotisivulle: https://www.lastenjanuortenkeskus.fi/
Aineistoa: https://koulutukset.lastenjanuortenkeskus.fi/koulutukset/rippikoulu-diakonian2022/