Ruoka, uskonto ja elämänkatsomus

Takaisin

(5 op)

Ruoan ja ravinnon merkitystuskontojen ja elämänkatsomusten yhteydessä eri aikoina ja nykyään

Aihe Sisältö
Koulutustyyppi: Korkeakoulujen koulutustarjonta, Verkkototeutus
Tehtäväalue: Muu
Kohderyhmä: Kanttorit, Papit, Lähetyksen ja kv. työn ohjaajat, Nuorisotyönohjaajat, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Diakonit ja diakonissat, Muut
Aika ja paikka: 11.3.-3.5.2024, verkko-opetus
Ilmoittautuminen viimeistään: 4.3.2024
Ilmoittautumislinkki: Ilmoittaudu tästä
Ilmoittautumisen lisätiedot: Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta ovat kurssisivulla. Näet kurssin ilmoittautumisajan kurssisivun yläosasta. Ilmoittautumisajan ollessa käynnissä voit ilmoittautua kurssille Siirry ilmoittautumaan -painikkeesta.
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja ymmärtää ruoan merkityksen uskontojen ja uskon harjoittamisen sekä eri elämänkatsomusten yhteydessä, pystyy soveltamaan oppimaansa käytäntöön osallistumalla ruoan roolia ja merkitystä koskeviin keskusteluihin erityisesti uskontojen, arvojen, yksilön ja yhteisöjen hyvinvoinnin näkökulmasta ottaen huomioon globaalin aikakauden haasteita.
Lisätietoja: ​Kurssin historiallisessa osiossa tarkastellaan esimerkiksi uskonnollisesti perusteltuja ruokien ja juomien syöntikieltoja, uskonnollisesti ja eettisesti motivoituja erityisruokavaliota, asketismia sekä ruoan roolia ja symboliarvoa uskonnollisessa kultissa (esim. eri uskontojen uhrikäytännöt, ehtoollinen). Keskeisiä kurssilla käsiteltäviä nykyajan aiheita ovat esimerkiksi ravintoon liittyvät ihmisoikeudelliset hyvinvoinnin ja oikeudenmukaisuuden teemat, uskontotaustainen kehitysyhteistyö ja kestävä kehitys sekä eläinten oikeudet ja näitä vastaavat uskonnollisesti perustellut velvollisuudet.Koulutus on avointa yliopisto-opetusta, joka toteutetaan yhteisopetuksena teologian ja uskonnontutkimuksen kandiohjelman kanssa. Avoimen yliopiston opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman järjestämään opetukseen yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.Koulutus toteutetaan verkko-opetuksena.

Kieli: Suomi
Osallistumismaksu: 75 e
Täysihoito:
Tiedustelut kustannuksista: avoin-student@helsinki.fi
Tiedustelut sisältö: avoin-student@helsinki.fi
Linkki kotisivulle: https://www.helsinki.fi/fi/hakeminen-ja-opetus/avoin-yliopisto/avoimet-opinnot-koulutusohjelmittain
Aineistoa: https://studies.helsinki.fi/opintotarjonta/cur/otm-0157c311-8402-4104-8a2b-6ac1f64d8785
Toteuttaja: Helsingin yliopisto