Kirkon koulutuskeskus pyrkii takaamaan digitaalisen saavutettavuuden toimintarajotteisille henkilöille. Parannamme käyttäjäkokemusta jatkuvasti ja sovellamme asianmukaisia saavutettavuusstandardeja.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Kirkon henkilöstön koulutuskalenteri-verkkosivustoa (https://koulutuskalenteri.evl.fi) ja on laadittu 20.9.2019.

Toimet saavutettavuuden tukemiseksi

Pyrimme varmistamaan saavutettavuuden mm. seuraavilla toimenpiteillä:

• Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme.
  • Saavutettavuus kuuluu sisäisiin käytäntöihimme.
  • Saavutettavuus on integroitu hankintakäytäntöihimme.
  • Organisaatiollamme on selkeät saavutettavuustavoitteet ja -vastuutasot.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Sivusto pyrkii saavuttamaan WCAG 2.1 AA-tason 31.1.2020 mennessä. Sivusto ei vielä noudata kaikilta osin saavutettavuusstandardia.

Digipalvelun ei-saavutettavat ominaisuudet

Käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin ongelmia. Verkkosivustolla on parannettavaa mm. seuraavissa asioissa:

• Rikkinäisiä linkkejä.
  • Värikontrasti ei ole riittävä.
  • Otsikoinnin rakenteissa saattaa olla puutteita.

Arviointimenetelmät

Sivuston saavutettavuutta on arvioitu seuraavilla menetelmillä:

• Olemme arvioineet sivuston sisäisesti.
  • Olemme käyttäneet kolmannen osapuolen saavutettavuuden tarkistustyökalua.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Otamme mielellämme vastaan palautetta tämän sivuston saavutettavuudesta. Voit ottaa meihin yhteyttä saavutettavuuspalautelomakkeella

Vastaamme palautteisiin viimeistään kahden viikon kuluessa.

Valvontaviranomainen (viralliset reklamaatiot)

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.  Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme, tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen (Etelä-Suomen aluehallintovirasto) yhteystiedot:
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuusvaatimukset.fi