Surutuki

DEK/V Diakonian erityiskoulutus, valinnainen moduuli KEK/V Kasvatuksen erityiskoulutus, valinnainen moduuli
​Elämän rajallisuus, luopuminen ja kuolema ovat ihmiselämän pysyviä teemoja. Kuinka käsittelemme näitä kysymyksiä omassa mielessämme ja työntekijänä ihmisten kanssa? Pohdimme eettisiä kysymyksiä, tarkastelemme eri työntekijöiden näkökulmasta surutuen sisältöjä ja käytäntöjä ja etsimme konkreettisia tapoja kehittää omaa työtä.

Koulutustyyppi: Kirkon erityiskoulutus, Verkkototeutus
Tehtäväalue: Diakonia ja yhteiskunta, Sielunhoito
Kohderyhmä: Diakonit ja diakonissat, Kanttorit, Nuorisotyönohjaajat, Papit, Varhaiskasvatuksen ohjaajat, Muut
Aika ja paikka: 13.1., 15.2., 15.3., 22.4., 23.5.2022, Teams
Ilmoittautuminen viimeistään: 31.10.2021
Ilmoittautumisen lisätiedot: Ilmoittautuminen päättynyt, voit ilmoittautua jonoon ulla.pyykko@evl.fi
Osaamistavoitteet: ​Osallistuja:

• tunnistaa luopumisen ja menetyksen monia ilmenemismuotoja ja prosesseja
  • osaa tukea surun kanssa eläviä ihmisiä
  • ymmärtää omien kokemustensa käsittelyn merkityksen auttamistyössä

Lisätietoja: ​​Koulutuksen sisältöinä: luopumisen väistämättömyys, saattohoito, eri-ikäisten suru, työntekijän oma suruhistoria, surun rituaalit ja merkityksen etsintä, keskustelutuki, seurakunnan tehtävät ja käytännöt suruprosessissa.

Koulutus toteutetaan verkossa. Käytämme Kirkon koulutuskeskuksen sähköistä oppimisympäristöä ja Teamsia.

Koulutus rakentuu oppimistehtävistä, viidestä koulutuspäivässä Teamsissa, pienryhmätyöskentelystä koulutuspäivien välillä. Yhtenä tehtävänä on surutukeen liittyvä oman työn kehittäminen.

Koulutus on Diakonian erityiskoulutuksen (DEK, 25 op) valinnainen moduuli. Tähän moduuliin voi osallistua yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulutusta kokonaisuutena. Lisätietoja moduulien valinnasta ja kirkon erityiskoulutuksista evl.fi/erityiskoulutukset.Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin koulutukseen voidaan ottaa, valintakriteereitä ovat DEK-kokonaisuuden suorittaminen, työkokemus ja osaamistarve.

Osallistumismaksu: 250 €/koko koulutus
Tiedustelut kustannuksista: ulla.pyykko@evl.fi
Tiedustelut sisältö: helena.tuominen@evl.fi, 050 342 7031 tai sirkku.tukiainen@evl.fi, 050 583 9786
Toteuttaja: Kirkon koulutuskeskus